Tillbaka till bloggen

Jakten på det billigaste abonnemanget - Så slipper du göra ett val

Antalet val och alternativ för att ta kontroll över sin hushållsekonomi har aldrig varit fler, och ändå väljer många att inte göra några aktiva val. Nu finns det ett sätt att se över dina befintliga avtal så att du sedan kan luta dig tillbaka, bekvämt, enkelt och smidigt.

Vad är bästa priset för dig

Vi känner alla till att det finns många olika jämförelsesajter som presenterar “bästa priset för dig” men dessa sajter får provision för att kunder byter elavtal regelbundet. Det är en lukrativ bransch då var tredje kund byter el varje år. 

Men hur skulle det vara om du känner dig nöjd med bolaget du har idag? Vad är egentligen bäst, att vara trogen eller icke trogen?

Det är frågor som är svåra att besvara - då det även är tidskrävande och svårt att hantera all information som kan krävas av dig som konsument för att göra rätt val. I en rapport från konsumentverket (Konsumentskaderapporten 2018*) uppskattas kostnaden för felaktiga/misslyckade köp av varor och tjänster till närmare 50 miljarder årligen, eller ca 7000 kronor per person. Det är alltså inte lätt att vara konsument idag. Av dessa 50 miljarder så står ca 20% (11 miljarder) för tiden vi lägger ner på att försöka hitta en lösning på problem.

Att välja rätt avtal

Vi på Påmind håller med om att det är tidskrävande och jobbigt att se över sina avtal, och tycker också att man som lojal kund inte ska behöva se sig om och känna sig tvungen att byta bolag. Därför har vi skapat en tjänst som både underlättar för dig som kund och som gör det möjligt för bolagen att ge bättre pris och bättre villkor till de kunder som aktivt väljer att vara lojala, att stanna kvar.

Om du är nöjd med det du har och inte orkar byta bolag hela tiden vill du ändå kunna känna dig trygg med att dina avtal är bra och att jag har koll. 

Varför finns det då inte en tjänst som gör att du enkelt kan se över dina nuvarande avtal och få bra villkor utan att byta bolag? 

Så föddes Påmind för två år sedan och nu hjälper vi dig som konsument att enkelt välja rätt avtal; du behöver inte längre jämföra eller fatta många tidskrävande och onödiga beslut. Vi tycker precis som dig, att det är smidigare att ta kontakt med ditt nuvarande bolag och se vad de kan erbjuda för att behålla dig som kund. Påmind hjälper kunden och bolagen med denna kontakt. Dessutom, till skillnad från övriga aktörer på marknaden, tar Påmind aldrig någon provision för detta. Det är en vinst i tid och pengar för både konsumenten och bolagen.

Krångligt att se över sina avtal

Ja, det kan vara krångligt och det kan ta mycket tid. Många svenskar väljer att bortprioritera att se över sin hushållsekonomi; du är inte ensam om detta. Det kan vara oerhört stressande att ta tag i något som kräver så mycket tid och kunskap. Dina avtal ska inte vara ytterligare en stressfaktor i vardagen. Påmind är tjänsten som vill lyfta denna stressfaktor. Med vår tjänst är det bara att luta dig tillbaka och låta oss sköta jobbet.

Påmind hjälper dig

Vi ser till att på ett enkelt och bekvämt sätt samla alla dina avtal och kontakta dina nuvarande leverantörer för att se vad de kan göra med dina befintliga avtal.

Registrera dig idag

För mer läsning kring detta:

Fortsätt läsa

Så får du dina pengar att räcka under sommaren
Läs mer
Vilka är lojala kunder?
Läs mer

Mer om Påmind

En säker plattform

Påmind använder samma säkerhetsåtgärder som de större bankerna. Användaren skapar konto med BankID och fullmakten förseglas genom Scrive.

Prenumerera på bättre avtal

Just nu erbjuder vi tjänsten gratis. Vi tar ingen provision från leverantörer.