Lyckas med träningen om ditt gym stänger

Daniel Revesz
2020-03-27
Klockan 13.00 idag tog regeringen beslutet att alla sammankomster på över 50 personer förbjuds. Om ditt gym hittills har hållit öppet så kan det komma att förändras från och med söndag då beslutet träder i kraft. Så vad är viktigt för att inte tappa de träningsrutiner du lagt ned tid och energi på att få till?


Den ena biten är att inse att träning till stor del består av momentum och om gymmet stänger så är riken stor att bollen som satts i rullning stannar, så se därför till att träna lika ofta under coronakrisen som du annars hade gjort.


Den andra och stora biten handlar om att hitta nya sätt att träna på, så om du till exempel styrketränar på gymmet vanligtvis så kommer det att krävas en större omställning än om du vanligtvis konditionstränar. Många väljer att köpa hem gymutrustning så som hantlar vilket söktrenden nedanför vittnar om.

Om du väljer att hålla igång genom att träna hemma, gör livet enkelt och använd de resurser som finns tillgängliga på nätet. Det finns massor av bra och gratis träningsinspiration där ute som jämfört med att skapa  ett eget träningspass sparar tid och kan ge betydligt bättre resultat. Det finns exempelvis många bra träningsvideos här:

SATS

STC

Les Mills

Ett alternativ kan vara att hitta ett utegym i närheten och se om det passar din träningsform. Här nedan är länkar till sidor för att hitta utegym i Stockholm, Göteborg och Malmö:

Utegym i Stockholm

Utegym i Göteborg

Utegym i Malmö

Kör hårt :)

/Daniel