Genvägen till en bättre boränta:

Hämta bolånepass® för en lägre ränta

Du som vill ha en lägre bolåneränta gör bäst i att först skaffa bolånepass. Så att du kan röra dig fritt med ditt bolån (det krångliga fackordet för detta dokument är "amorteringsunderlag"). Det är en signal till din nuvarande bank att du är en aktiv kund som förtjänar en lägre ränta, men också ett krav om du ska byta bank.

Precis som ditt vanliga pass ger dig friheter när du ska ut och resa, ger ditt amorteringsunderlag dig friheter när du ska ut på resan mot en lägre ränta! 

(amorteringsunderlag)

Använd ditt bolånepass®

Du med bolånepass har ett guldläge att sänka din boränta! Du kan använda bolånepasset för att sänka räntan hos din nuvarande bolånebank eller hos nästa bolåneaktör. Du kan med andra ord låta dem spela mot varandra. När du ska diskutera din ränta blir din röst starkare om du har bolånepasset redo. Det gäller även i de fall man inte amorterar.

Ge din bolånebank en match - två steg

1

När du har ditt bolånepass kontaktar du 3 andra bolåneaktörer. Utgå gärna från snitträntan.

2

Skicka över bolånepasset för att visa att du är beredd. Och säg det rakt ut ”Jag är beredd på att flytta mitt bolån”. Uppge också dina tre fakta: Bostadspris, Bostadsvärde och Lön.

Psst! Vi har samlat alla kontaktuppgifter och instruktioner för hur du hämtar ditt bolånepass i Påmindappen för dig som är Påmindanvändare.

Skapa Påmindkonto gratis

Se upp för övertalning

När du ber om att få ditt bolånepass från din bolånebank kan du mötas av olika bankhinder och försök till övertalningar. Plötsligt kan din nuvarande bolånebank lova guld och gröna skogar. Det är bra början. Som du kan utnyttja. Använd detta nya intresse från banken för att skaffa bästa möjliga ränta. Du behöver bara använda rätt ord och rätt knep.

Vinn övertalningen

1

Se det som positivt att nuvarande bolånebanken vill ha dig kvar.

2

Ge dem en chans att sänka din boränta. Frågan är enkel: “Vilken ränta ger ni?”.

3

Svara aldrig direkt. Du måste skaffa dig tid att jämföra. “Jag behöver några dagar att jämföra och fundera.” (Naturligtvis kan du agera snabbare om du redan jämfört och har fått förslag från andra banker innan du talar med din nuvarande bolånebank).

Utgå ifrån snitträntan

Strunta i bolånebankens prat om listpris. Det är bara deras skyltfönster. Titta istället efter snitträntan som snittkunden på din bolånebank betalar. Ligger din boränta över snittet, bör du absolut reagera.

Mycket pengar att tjäna

Boräntor är idag många svenskars klart största utgift. Det beror på våra stora lån och dessutom stigande boräntor. Därför är bolåneräntor det viktigaste av allt att ha koll på och framför allt sänka prislappen på boräntan.

Så många tusenlappar kan du “tjäna”
Snittsvensken har 3 miljoner i bolån. För ett år sedan betalade hon 1,4% i boränta i snitt. Räntan var då 3500 kr/m. Idag våren 2023 betalar samma person ofta över 10 000 kr per månad. Om samma person prutar vanliga 0,4%-enheter så sparar hushållet över 1000 kr i månaden. Ofta handlar det om att fixa bolånepass och använda det.

Att ha en konkurrenskraftig boränta är ett maratonlopp. Du vet aldrig när du kommer behöva det igen, så se till att ha det nära till hands. I Påmind hittar du kontaktuppgifter till just din bank för att hämta hem ditt bolånepass.

Fixa bolånepass

Det ska löna sig! Skaffa Påmind idag.

Du som har sänkt din ränta genom att hämta hem ditt bolånepass kan vi på Påmind gratulera! Men du är antagligen i samma sitts i allt från el, mobil, bredband, försäkringar...Här kan du ta hjälp av Påmind för att sänka dina kostnader. Det ska löna sig. Ibland lönar det sig att flytta och ibland lönar det sig att stanna. Hur som helst: fixar vi det. Det ska löna sig. För Påmind jobbar gratis. Åt dig.

Skapa Påmindkonto gratis