Så får du dina pengar att räcka under sommaren

Emanuel Persson
2019-09-20

Så får du dina pengar att räcka under sommaren

Kanske har du redan tagit semester, eller jobbar hårt under hela sommaren för att spara ihop till en semester senare i år? Oavsett så har vi samlat ihop de bästa tipsen för att du ska kunna spara och få dina pengar att räcka under hela sommaren!

"Hemester"

Borta bra, men hemma bäst. Hoppa på trenden och ta hemester, det vill säga stanna hemma när du är ledig, och passa på att utforska din egen eller närliggande stad! Kanske kommer du hitta ett nytt smultronställe, och skulle det regna är det perfekt väder för museum.

Ät ute, bokstavligen!

Picknicka mera och spara pengar på mat! Istället för att möta upp vännerna på en uteservering, kör knytkalas och ha picknick. Ni kan enkelt få ihop en ordentlig sommarbuffé till ett lägre pris än restaurangbesöket.

Bli hemmaodlare

Odla dina egna kryddor! Många har varken plats, eller tid, för ett helt grönsaksland, men att odla färska kryddor gör du enkelt hemma. Det går både fort och är billigare, brukar du inte köpa ekologiskt så slipper du också eventuella bekämpningsmedel.

Det mesta regnar bort…

Svenska sommaren är kort, och i år har den sannerligen kommit sent, så passa på och njut av vädret. Skippa bilen eller kollektivtrafiken för dom korta sträckorna och promenera eller hoppa på cykeln istället. Billigare, bättre för miljön och du får in lite extra vardagsmotion. Och såklart, njut av sommaren medan den varar!

Spara genom att låna

Många av oss har samlat på oss en lång lista av böcker som ska läsas under sommaren, varav de flesta förmodligen finns på ett bibliotek i närheten. Så om du inte redan har ett lånekort, skaffa ett! Är du mer för ljudböcker så finns även de för utlåning, och vad många inte vet är att du faktiskt kan läsa många dagstidningar på biblioteket!

Tjäna pengar utan att jobba

Ska du semestra borta under en längre tid kan du spara in pengar genom att hyra ut din bostad. Bor du i hyres- eller bostadsrätt? Kolla vad som gäller för just ditt boende eftersom inte alla hyres- och bostadsrättsföreningar tillåter detta.

Dåligt väder? Se över dina avtal!

Detta kanske låter supertrist i jämförelse med de andra spartipsen. Gör detta till dagens spar-utmaning och se till att belöna dig när du är klar. Kanske kan du gå igenom dina avtal innan ett nytt avsnitt av din favoritserie släpps? En vanlig utgift många inte tänker på är fakturering- och aviseringsavgift. Skaffa istället e-faktura eller autogiro. Bättre för plånboken och för miljön.