Bolånepasset ger två av tre lägre ränta

2023-02-23

Två av tre får bättre motbud från sin bank

Genom att be banken om sitt bolånepass (amorteringsunderlag) får 2 av 3 bolånekunder bättre motbud från nuvarande bank. Det visar färska siffror från Demoskop som intervjuat 1043 bolånekunder, beställt av oss på Påmind.

2 av 3 sparar genom att skaffa bolånepass

Det räcker ofta med att man nämner sina flytt-tankar så får de flesta en bättre ränta. Det är trist kan vi tycka, att lojalitet inte lönar sig. Många fler bolånekunder borde därför fråga om flytt, eftersom det finns stora pengar att spara. Hela en av tre får inte bättre ränta hos sin gamla bank. När en bolånekund frågar om bolånepasset (amorteringsunderlaget) så svarar överraskande många banker med ett motbud. Det ger ett förslag med lägre boränta. Hela 2 av 3 banker svarar med ett motbud, som dessutom en lägre boränta.

 

Mest intresse visar medelålders. Där är det tre gånger större intresse än bland unga. Av dem fick sju av tio dessutom bättre ränta från sin nuvarande bank. Unga gör tvärt om få flyttförsök och lyckas därför också betydligt sämre. Det är konstigt då en ung person med så många år att låna framför sig borde ha mer att vinna.

Du vet väl att du kan få hjälp med kontaktuppgifter och instruktioner över hur du hämtar ut ditt bolånepass via Påmind? 

Läs mer om bolånepass

Peter Sjödahl, VD Påmind