Vår sammanställning över vad kunder faktiskt betalar för sina mobilabonnemang

Daniel Revesz
2020-02-26

Data på vad andra kunder betalar för sina mobilabonnemang

Vi har sammanställt de faktiska priserna för mobilabonnemang på marknaden, något som jämförelsesajter inte visar. Här visar vi en graf över hur genomsnittspriset för ett mobilabonnemang varierar efter surfmängd för de största mobiloperatörerna på marknaden.

Om du har sökt efter mobilabonnemang så är det stor sannolikhet att du halkat in på en jämförelsesajt som påstår sig kunna erbjuda en jämförelse av mobilabonnemangen på marknaden. Det som ofta inte är så tydligt är dock hur priserna du ser för de olika abonnemangen på sajten inte överensstämmer med vad folk faktiskt betalar. En mer träffsäker beskrivning av jämförelsesajterna skulle vara att kalla dem kampanjsajter eftersom de priser du ser faktiskt bara är lockpriser och rabatter som endast gäller i ett par månader.

På lång sikt tvingas du byta operatör tre, fyra, fem gånger per år om du ska hålla kvar vid dessa rabatter. Om du inte orkar byta leverantör stup i kvarten så tillhör du majoriteten, men hur bra är ditt abonnemang egentligen? Påmind to the rescue! Vi har gjort en graf för som visar just detta.

Grafen är ett genomsnitt av vad abonnemang med olika surfmängd kostar. Tänk på att faktorer så som bindningstid och val av operator också påverkar priset - inte endast surfmängd.